Yeni keşfedilen Dünya büyüklüğündeki gezegen tamamen volkanlarla kaplı olabilir
NASA’nın TESS Uydusu ve artık devre dışı bırakılan Spitzer Uzay Teleskobu’ndan alınan bilgiler, bazıları ” aşırı özellikler“Sahibi, Dünya büyüklüğünde kayalık bir gezegen keşfetti. LP 791-18 d adlı gezegen Boğa takımyıldızındaki kırmızı bir cüce yıldızın yörüngesinde, Dünya’dan yaklaşık 90 ışıkyılı uzaklıkta. Gezegenin eliptik yörüngesi, her yaklaştığında yavaşça şekil değiştirmesine neden olarak gezegenin içinde sürtünmeye neden olur. yüzeyinin her yerinde volkanik aktiviteye neden oluyor . Başka bir deyişle, bu gezegenin tüm yüzeyi volkanlarla kaplı gibi görünüyor.
yıldız sisteminde LP 791-18 adlı b ve c İki gezegen daha var. LP 791-18 b, Dünya’dan yaklaşık %20 daha büyükken c, Dünya’nın genişliğinin 2,5 katı ve kütlesinin yedi katıdır. Volkanik LP 791-18 d’nin verileri, artık kullanılmayan Spitzer Teleskobu’ndan geliyor. Araştırmacılar, teleskopun son gözlemlerine dayanarak, gezegenin yüzeyine rağmen, Burada yaşanabilir bir çevre olabileceğine inanıyor..
Aslında, gökbilimcilerin dünya dışı volkanları incelemek için uzağa bakmalarına gerek yok. güneş sisteminde, Jüpiter’in uydusu Io volkanik aktivite ile parlamaya devam ediyor. Ayrıca yakın tarihli bir veri analizine göre, Venüs’ün 1990’ların başında volkanik bir patlama yaşamış olabileceği iddia ediliyor.